• nl
  • en

Het Geheim van de Kempen Wielerklassiekers in april

 

Het Geheim van de Kempen is uitgegroeid tot een project dat, naast de jaarlijkse toertocht in mei, tal van andere activiteiten omvat.


Donderdag 15 maart voor de derde keer de Wielerquiz. Meer dan zestig vragen over de Tour, Giro, Vuelta, klassiekers, oud-wielrenners en meer. Quizmaster is wielerkenner en dichter Jace van de Ven.

April is Klassiekermaand. Op vier zondagen in april, kunnen wielerliefhebbers in Ruimte X van Cinecitta, genieten van de mooiste eendagswedstrijden die het wielrennen te bieden heeft. In gezelschap van kenners en betweters en onder het genot van exquise hapjes en uitgelezen bieren, kijken we vanaf 14.00 uur op een groot scherm naar

• Ronde van Vlaanderen – 1 april
• Parijs-Roubaix – 8 april
• Amstel Gold Race – 15 april
• Luik-Bastenaken-Luik – 22 april

En dan in mei, waar het allemaal mee begonnen is, de toertocht Het Geheim van de Kempen. In 2018 zal de tocht verreden worden op zaterdag 12 mei (aanvankelijk op zondag 13 mei, maar vanwege de Tilburgse Marathon verplaatst)
Tussen 8.00 en 10.00 uur starten bij Cincitta in de Willem II straat. Deelnemers hebben de keuze tussen een tocht van 135 of 75 kilometer. De route voert langs heidevelden, weiden, akkers, bossen en vennen in de Nederlandse en Belgische Kempen.
Afgelopen jaar waren de deelnemers, die overal vandaan kwamen, tot zelfs uit Zeeuws-Vlaanderen toe, vol lof over de catering, de zorgvuldige bewegwijzering en de prachtige route. En uiteraard ook over de ontspannen nazit, met veel onwaarschijnlijke, maar toch waargebeurde wielerverhalen.
De tocht vormt de afsluiting van het wielervoorjaar 2018.

De dagen voorafgaan aan de toertocht, programmeert Cinecitta een aantal Wielerfilms. Welke films dat dit jaar zullen zijn is nog niet bekend, maar wordt tijdig aangekondigd in de filmagenda van Cinecitta en op deze site.
In juli 2017 is ook de korte speelfilm Het Geheim van de Kempen in première gaan. Deze film is het resultaat van een samenwerkingsproject tussen het ROC-Tilburg en Cinecitta. Naast de acteurs van de opleiding Kunst, Cultuur en Media (KCM) waren er gastrollen voor Frans van der Meer (Ferry van der Zaande) en Harry Verkerk (Steile Wand). De film speelt in Tilburg en omringende dorpen, die ook in werkelijkheid deel uit maken van de toertocht. Om een idee te krijgen? Kijk naar `the making of’

Het Geheim van de Kempen is een geweldig project voor zowel actieve als niet-actieve fietsers. Entertainment, informatie, film, literatuur en sport. Al met al volstrekt uniek.
Blijf het project volgen op deze site en op Facebook.
Tot ziens op een van de activiteiten.

Alle tickets via www.cinecitta.nl (rechts op de pagina ‘kaarten kopen’)  of aan de kassa van Cinecitta.