De film

This Is My Desire

Via de verhalen van de monteur en klusjesman Mofe (Jude Akuwudike) en kapster en barkeepster Rosa (Temi Ami-Williams) schilderen Arie en Chuko Esiri een opmerkelijk gedetailleerd en hartverwarmend portret van het leven op de kleurrijke straten van Lagos.

Tijd: 110 min
Land: Nigeria
Taal: Engels
Ondertiteling: Engels
Cast: Jude Akuwudike, Temi Ami-williams, Tomiwa Edun, Jacob Alexander, Cynthia Ebijie, Chioma ‘Chigul’ Omeruah
Regisseur: Arie & Chuko Esiri
Releasedatum: 23/10/2020

Omschrijving

Via de verhalen van de monteur en klusjesman Mofe (Jude Akuwudike) en kapster en barkeepster Rosa (Temi Ami-Williams) schilderen Arie en Chuko Esiri een opmerkelijk gedetailleerd en hartverwarmend portret van het leven op de kleurrijke straten van Lagos. Mofe en Rosa wonen in dezelfde wijk en delen de wens om naar Europa te emigreren. Ze wringen zich in allerlei bochten om hun doel te bereiken, maar juist hun dagelijks leven en de constante stroom aan alledaagse details - geldproblemen, familietragedie, de incidenteel toegestoken helpende hand - vormen het kloppend hart van de film. This Is My Desire is door Arseni Khachaturan voortreffelijk geschoten op 35mm en biedt een slimme balans tussen menselijk naturalisme, humor en gemoedelijkheid.

‘"This Is My Desire" is een bescheiden charmeur maar biedt een fris portret van een levendige stad, gebaseerd op de oprechte liefde van twee van zijn talentvolle inwoners.’—Jessica Kiang, Variety