De film

013 CIFF ’20 | Uncle

Eerlijk, ontroerend en grappig. Kris werkt op de familieboerderij en verzorgt haar invalide oom. Ze is 27, single, en ondanks haar toewijding aan haar humeurige oom verlangt ze naar iets anders. Dan ontmoet ze de jonge, spontane buurman Mike.

Tijd: 105 min
Land: Denemarken
Taal: Deens
Ondertiteling: Engels
Cast: Jette Søndergaard, Peter Hansen Tygesen, Ole Caspersen, Tue Frisk Petersen
Regisseur: Frelle Petersen
Release Date: 2019

Omschrijving

Eerlijk, ontroerend en grappig: deze kroniek van Frelle Petersen over een jonge vrouw, aan de vooravond van een verandering in haar leven, won de Grand Prix op het Tokyo International Film Festival 2019. De ouders van Kris (de innemende voormalige dierenarts Jette Søndergaard) zijn al jaren dood. Kris werkt op de familieboerderij en verzorgt haar invalide oom (Peter Hansen Tygesen, de echte boer van de boerderij waar de film is opgenomen en in het echte leven de oom van Søndergaard). Ze is 27, single, en ondanks haar toewijding aan haar humeurige oom verlangt ze naar iets anders. Dan ontmoet ze de jonge, spontane buurman Mike (Tue Frisk Petersen). Ze gaat in op zijn uitnodiging om te gaan lunchen en begint te beseffen dat het leven misschien inderdaad meer te bieden heeft… Frelle schreef de rol van Kris speciaal voor Søndergaard, en we begrijpen wel waarom: ze kan als geen ander zonder woorden gedachten en emoties overbrengen.

‘Geluksmomenten te over in dit prachtig (door Petersen zelf) verfilmde en verrukkelijke inkijkje in de menselijke ziel.’—Jan Lumholdt, Cineuropa