De film

Bebia à mon seul désir

Omdat Ariadna de jongste van de familie is, is het haar taak om het lichaam en de ziel van haar grootmoeder te herenigen, door met een draad een verbinding te maken tussen de plaats van haar dood en haar rustplaats.

Tijd: 113 min
Land: Georgië, Groot-Brittannië
Taal: Georgisch, Russisch
Ondertiteling: Engels
Cast: ANASTASIA DAVIDSON, ANUSHKA ANDRONIKASHVILI, GULIKO GURGENIDZE, ALEXANDER GLURJIDZE, ANASTASIA CHANTURAIA
Regisseur: Juja Dobrachkous
Release Date: 2021

Omschrijving

Na de dood van haar grootmoeder – haar ‘Bebia’ – keert de 17-jarige Ariadna (Anastasia Davidson) terug naar Georgië. Omdat Ariadna de jongste van de familie is, is het volgens de plaatselijke traditie haar taak om het lichaam en de ziel van haar grootmoeder te herenigen, door met een draad een verbinding te maken tussen de plaats van haar dood (een ziekenhuis) en haar rustplaats (25 kilometer verderop). Dus vertrekt Ariadna op een dagenlange afmattende trektocht, met aan haar zijde de jonge en ondoorgrondelijke gids Temo (Alexander Glurjidze). Een tocht waarbij ze onvermijdelijk wordt geconfronteerd met de impact die de soms wrede Bebia op haar jeugd heeft gehad... Schrijfster-regisseuse Juja Dobrachkous creëert prachtige, onvergetelijke beelden. De magnifieke landschappen, de geweldige prestatie van Davidson en de vele wijsheden maken deze fictiefilm tot een noemenswaardig debuut.

‘Indrukwekkend. Deze prachtige beelden zorgen voor een unieke kijkervaring. De
impressionistische zwart-wit filmkunst, waarbij het zwart vaak overheerst op het wit, is ongelofelijk... de hele film door.’ — Vladan Petkovic, Cineuropa