De film

The Siamese Bond

Bij het overlijden van haar vader, van wie Stella al lange tijd vervreemd is en van wie haar moeder Clota jaren geleden gescheiden is, erft Stella twee appartementen aan de kust. Moeder en dochter beginnen aan een busreis die alles voorgoed zal veranderen.

Tijd: 80 min
Land: Argentinië
Taal: Spaans
Ondertiteling: Engels
Cast: RITA CORTESE, VALERIA LOIS, SERGIO PRINA, SEBASTIÁN ARZENO, EDGARDO CASTRO
Regisseur: Paula Hernández
Release Date: 2020

Omschrijving

PREMIÈRE IN DE BENELUX

Moeders en dochters en de vaak gespannen banden die hen binden; dat is waar het om draait in het expressieve drama van Paula Hernández. Stella (Valeria Lois) is ergens in de veertig, alleenstaand en op zoek, en woont bij haar zieke moeder, Clota (Rita Cortese, Wild Tales). Hoewel ze plichtsgetrouw voor haar zorgt, droomt ze ook van een soort van ontsnapping. Bij het overlijden van haar vader, van wie ze al lange tijd vervreemd is en van wie Clota jaren geleden gescheiden is, erft Stella twee appartementen aan de kust. De twee beginnen aan een busreis die alles voorgoed zal veranderen.

Het is een echte acteursfilm; de chemie tussen Cortese en Lois is onmiskenbaar van bij het begin en hun moeilijke gedeelde geschiedenis wordt tastbaar gemaakt door passief-agressieve interacties. Toch is het ook een regisseursfilm; er is duidelijk zorg besteed aan de mise-en-scène – vooral tijdens de claustrofobische busreis – om de personages subtiel meer diepgang te geven en om de groeiende spanning op te wekken tussen twee mensen met zeer verschillende dromen en verlangens. Benieuwd hoe dat zal aflopen...