De film

A casa tutti bene

Italiaans feelgooddrama over een chaotische en zonovergoten familiereünie

Tijd: 105 min
Land: Italië
Taal: Italiaans
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Stefano Accorsi, Carolina Crescentini, Elena Cucci
Regisseur: Gabriele Muccino
Releasedatum:

Omschrijving

Albo en Pietro vieren met hun talrijke familie hun 50-jarig huwelijk op het zonovergoten eiland Ischia. De gezellige familiereünie ontaardt in een chaotisch en explosief samenzijn als de familieleden noodgedwongen twee dagen en nachten met elkaar moeten doorbrengen.

Alba en Pietro wonen sinds kort op het zonnige eilandje Ischia, vlak voor de kust van Napels. Daar hebben ze een prachtige villa met voldoende plek om hun hele familie te ontvangen. Ze besluiten een groot feest te organiseren voor hun 50-jarige huwelijk. Iedereen is uitgenodigd: kinderen, ex-partners, neven, nichten, vrienden. Wat echter begint als een gezellig samenzijn, verandert na het diner al gauw als de veerboot vanwege sterke wind niet meer afvaart. Noodgedwongen moet de grote familie twee dagen en twee nachten met elkaar doorbrengen en al snel komen geheimen uit het verleden, niet-uitgeprate ruzies en andere spanningen naar boven.

A casa tutti bene is een heerlijke film waarin al die Italiaanse eigenaardigheden onder de zon samenkomen. Regisseur Gabriele Muccino was de laatste jaren ook veel actief in de Verenigde Staten waar hij onder meer Summertime en The Pursuit of Happyness met Will Smith maakte.

“Meeslepend spel” ★★★★ de Telegraaf

“Italiaans feelgooddrama” – NRC

“Een fijne mix van een lach en een traan” – VPRO Cinema