De film

A Man Called Otto

Een grappig, hartverwarmend verhaal dat laat zien dat sommige gezinnen bepaald geen alledaagse achtergrond hebben. Gebaseerd op de bestseller van Fredrik Backman en op de gelijknamige Zweedse film van Hannes Holm.

Tijd: 125 min
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Tom Hanks, Mariana Treviño, Manuel Garcia-Rulfo, Rachel Keller, Truman Hanks, Mike Birbiglia
Regisseur: Marc Forster
Releasedatum: 09/02/2023

Omschrijving

A Man Called Otto is gebaseerd op de komische en ontroerende New York Times-bestseller en vertelt het verhaal van Otto Anderson, een norse weduwnaar met vastgeroeste gewoonten. Wanneer er een druk jong gezin naast hem komt wonen, krijgt hij te maken met de goedgebekte en hoogzwangere Marisol. Uiteindelijk ontstaat er een wonderlijke vriendschap die Otto’s leven op zijn kop zet. A Man Called Otto is een grappig, hartverwarmend verhaal dat laat zien dat sommige gezinnen bepaald geen alledaagse achtergrond hebben.

A Man Called Otto is geregisseerd door Marc Forster (Finding Neverland) en de hoofdrollen worden gespeeld door Tom Hanks (Philadelphia, Forrest Gump, Cast Away), Mariana Treviño (Club the Cuervos), Rachel Keller (Fargo) en Manuel Garcia-Rulfo (The Magnificent Seven). Voor het scenario tekende David Magee, die al enkele keren voor een Oscar is genomineerd: Life of Pi (2012) en Finding Neverland (2004).

De film is gebaseerd op de bestseller A Man Called Ove van Fredrik Backman en op de gelijknamige Zweedse film van Hannes Holm. De productie van de film is in handen van Rita Wilson, Tom Hanks, Gary Goetzman en Fredrik Wikström Nicastro.

Recensies

de Volkskrant
"'Langzaam ontluikt een ondeugender en invoelender karakter'”