De film

Ama Gloria

Ama Gloria is een ontroerende coming of age film over Cléo en haar kindermeisje Gloria, met een bijzonder sterke acteerprestatie van de jonge Louise Mauroy-Panzani.

Tijd: 83 min
Land: Frankrijk
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Arnaud Rebotini, Louise Mauroy-Panzani, Ilça Moreno Zego, Fredy Gomes Tavares, Abnara Gomes Varela
Regisseur: Marie Amachoukeli-Barsacq
Releasedatum: 28/03/2024

Omschrijving

Ama Gloria is een ontroerende coming of age film over Cléo en haar kindermeisje Gloria, met een bijzonder sterke acteerprestatie van de jonge Louise Mauroy-Panzani. De zesjarige Cléo (Louise Mauroy-Panzani) groeit op in Parijs. Sinds haar geboorte wordt ze opgevoed door de Kaapverdische Gloria, terwijl haar alleenstaande vader zelden thuis is. Cléo en Gloria zijn onafscheidelijk. Tot Gloria een telefoontje krijgt van haar familie en ze dringend terug naar huis moet om voor haar eigen kinderen te zorgen. Als Cléo de zomer bij Gloria in Kaapverdië mag doorbrengen, vormen deze maanden hun laatste herinneringen samen.

Àma Gloria is het indrukwekkende solo-regiedebuut van Marie Amachoukeli, die eerder de Camera d'Or won voor Party Girl met coregisseurs Claire Burger en Samuel Theis.
De film ging in première op het Cannes Filmfestival als openingsfilm van de sectie La Semaine de la Critique. 'A debut made dazzling by an astonishingly intricate performance from its six-year-old star,' aldus Variety.

Recensies

Trouw
"‘Ama Gloria’ is een prachtfilm over de diepe liefde voor het kindermeisje”
VPRO Cinema
"Dicht op de huid gedraaid drama”

THUIS KIJKEN?

Deze film is ook thuis te bekijken via

Picl