De film

Amadeus

Wanneer Wolfgang Amadeus Mozart aan het hof arriveert, moet een verbijsterde Salieri vaststellen dat de goddelijke muzikale inspiratie waar hij zelf naar zoekt, werd geschonken aan een losbandige, hondsbrutale nar.

Tijd: 180 min
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Tom Hulce, F. Murray Abraham, Elizabeth Berridge, Roy Dotrice, Simon Callow, Jeffrey Jones, Cynthia Nixon
Regisseur: Miloš Forman
Releasedatum: 02/12/2021

Omschrijving

Inclusief live optreden en aangekleed met elementen uit de film.

Op donderdag 17 maart 2022 presenteren wij de filmklassieker Amadeus.
Amadeus triomfeert als aangrijpend menselijk drama, als een visueel overweldigend historisch epos, als een heerlijke ode aan de muziek van Wolfgang Amadeus Mozart en als winnaar van 8 Oscars in 1984, waaronder die voor de beste film, beste acteur en beste regisseur.

We schrijven 1781 en Antonio Salieri is werkzaam als competente hofcomponist van keizer Jozef II. Wanneer Wolfgang Amadeus Mozart aan het hof arriveert, moet een verbijsterende Salieri vaststellen dat de goddelijke muzikale inspiratie waar hij zelf naar zoekt, werd geschonken aan een losbandige, hondsbrutale nar. Gek van jaloezie, besluit hij Mozart met alle mogelijke middelen ten gronde te richten, misschien zelfs met.....moord.

De avond zal geheel in het teken staan in de sfeer van de film. Er zal een hapje en drankje uit de film worden geserveerd, u kunt op de foto in Amadeus setting en voor de filmvertoning zal een live optreden zijn van de talentvolle pianist Diana Pivak, die muziek speelt uit het repertoire van Wolfgang Amadeus Mozart.

Donderdag 17 maart 2022
19.45 – 20.15 Inloop inclusief hapje en drankje uit de film en de mogelijkheid op een fotomoment uit de film Amadeus
20.15 - 20.35 Live optreden van de talentvolle pianiste Diana Pivak die muziek speelt uit het repertoire van Wolfgang Amadeus Mozart
20:45 – 23.45 Filmvertoning Amadeus