De film

Ashkal (EN)

Detectives Fatma (Fatma Oussaifi) en Batal (Mohamed Houcine Grayaa) zijn belast met het ontrafelen van een mysterieuze dood. Als er later nog een lichaam opduikt, dat zichzelf in brand heeft gestoken, worden de mysteries nog groter.

Tijd: 92 min
Land: Frankrijk, Tunesië
Taal: Arabic
Ondertiteling: English
Cast: Fatma Oussaifi, Mohamed Houcine Grayaa, Rami Harrabi, Hichem Riahi, Nabil Trabelsi
Regisseur: Youssef Chebbi
Releasedatum: 17/10/2023

Omschrijving

Deze voorstellingen zijn Engels ondertiteld

In de Tuinen van Carthago - een griezelig vervallen woestenij in Tunis, ooit bedoeld als een luxe wijk totdat de Jasmijnrevolutie begon - is een verbrand lichaam ontdekt. Hier komen detectives Fatma (Fatma Oussaifi) en Batal (Mohamed Houcine Grayaa) in beeld, belast met het ontrafelen van deze mysterieuze dood. Als er later nog een lichaam opduikt, dat zichzelf in brand heeft gestoken, worden de mysteries nog groter. Regisseur Youssef Chebbi's neonoir-thriller vermengt het politieke en het metafysische op huiveringwekkende wijze.

'Ashkal creëert behendig een slanke maar doordachte galerij van hedendaagse Tunesische morele dilemma's, terwijl het een griezelig en meeslepend detectiveverhaal weeft dat net genoeg in het onheilspellende duikt om het te kwalificeren als een intrigerende, klaar-voor-Halloween thriller.'—Nathaniel Brimmer-Beller, FilmDaze