De film

Back to the Future

In 2014, na een grondige verbouwing, opende het vernieuwde Cinecitta haar deuren. Nu, tien jaar later, vieren we dit lustrum in de feestmaand augustus met talloze mooie events. Eén van de vele specials is de Filmklassieker Back to the Future.

Tijd: 116 min
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Michael J. Fox, Christopher Lloyd en Lea Thompson
Regisseur: Robert Zemeckis
Releasedatum: 08/08/2024

Omschrijving

Cinecitta viert feest en dat moet natuurlijk groots!
In 2014 is Cinecitta na een grondige renovatie en verbouwing die twee jaar duurde, heropend. We willen dit lustrum in de maand augustus vieren met veel evenementen op het gebied van film, food en beleving. één van de vele specials is de klassieker met beleving: Back to the Future.

Klassieker met beleving – Back tot he Future
Iedere maand organiseert Cinecitta filmspecials geheel aangekleed in de stijl van een filmklassieker. U bestelt een ticket, wij verzorgen een bijpassend hapje en drankje én creëren een totaalbeleving uit de film. Omdat Cinecitta haar tienjarige heropening viert en omdat wij de hele maand terugkijken op al het moois dat er al is geweest en we vooruit kijken naar al het moois wat er nog gaat komen, is er naar onze mening maar één klassieker die perfect past bij deze maand en dat is natuurlijk Back to he Future.

Omdat Back tot he Future drie delen heeft, zullen wij uiteraard alle drie de delen vertonen. Op donderdag 8 augustus zal part 1 te zien zijn als klassieker met beleving en op 5 en 19 september zullen part 2 en part 3 op het grote doek te bewonderen zijn.

Back tot he Future Part 1
Steven Spielberg produceerde deze klassieke tijdreisavontuur van Robert Zemeckis waarin de zeventienjarige Marty McFly (Fox) met behulp van de tijdmachine van de merkwaardige professor Emmett Brown (Lloyd) naar het verleden reist. Daar ontmoet hij zijn stuntelige vader en zijn charmante moeder. Hij zal ze moeten koppelen, want anders wordt hij nooit geboren...

Het briljante, geestige script van regisseur Zemeckis en Bob Gale van deze, inmiddels klassieke, tijdreisfilm werd pas na lang aarzelen door de Universal-studio goedgekeurd. Universals verzoek om de titel te wijzigen in 'Spaceman From Pluto' werd door Steven Spielberg gelukkig elegant afgewimpeld. De film won de Oscar voor beste special effects.

De film zal worden ingeleid door filmwetenschapper Rudi de Boer.