De film

Barbie

De nieuwste film van het succesvolle duo Greta Gerwig en Noah Baumbach. In Barbieland is alles en iedereen perfect. Behalve als je een existentiële crisis hebt. Of als je een Ken bent.

Tijd: 114 min
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Margot Robbie, Ryan Gosling, America Ferrera, Kate McKinnon, Michael Cera, Ariana Greenblatt, Issa Rae, Rhea Perlman, Will Ferrell, Hari Nef, Emma Mackey, Alexandra Shipp, Kingsley Ben-Adir, Helen Mirren
Regisseur: Greta Gerwig
Releasedatum: 20/07/2023

Omschrijving

In Barbieland is alles en iedereen perfect. Behalve als je een existentiële crisis hebt. Of als je een Ken bent. Barbie is een film van de voor een Oscar genomineerde schrijver/regisseur Greta Gerwig (Little Women, Lady Bird) met in de hoofdrollen de voor een Oscar genomineerde acteurs Margot Robbie (Bombshell, I, Tonya) en Ryan Gosling (La La Land, Half Nelson) als Barbie en Ken, en verder met een cast waar je U tegen zegt. Tevens met Grammy Award-winnares & zangeres/songwriter Dua Lipa en Oscar-winnares Helen Mirren (“The Queen”).

Greta Gerwig schreef het scenario samen met de voor een Oscar genomineerde Noah Baumbach (Fantastic Mr. Fox, While We're Young, Marriage Story, The Squid and the Whale).

Een tip van ons: Speciaal voor de première van Barbie op donderdag 20 juli, 20.30 uur serveren we een exclusieve Film & roze Cocktaildeal voor slechts €14,50.

Recensies

de Volkskrant
"‘Barbie’ is rolbevestigende meisjeskitsch, ironische knipoog en feministisch manifest ineen”
NRC
"Barbie verzet zich met zoete zelfspot tegen het patriarchaat”
Trouw
"Zuurstokroze Barbie-komedie speelt intelligent met alle mitsen en maren”