De film

Beau Travail (25th Anniversary)

Een nooit eerder in Nederland uitgebracht zintuiglijk meesterwerk over militaire erecodes en destructieve jaloezie. Eindigde op de zevende plek in de toonaangevende lijst met beste films aller tijden van filmtijdschrift Sight & Sound.

Tijd: 92 min
Land: Frankrijk
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Denis Lavant, Michel Subor, Grégoire Colin
Regisseur: Claire Denis
Releasedatum: 22/02/2024

Omschrijving

Een nooit eerder in Nederland uitgebracht zintuiglijk meesterwerk over militaire erecodes en destructieve jaloezie. Eindigde op de zevende plek in de toonaangevende lijst met beste films aller tijden van filmtijdschrift Sight & Sound. Nu te zien in een prachtige geremasterde 4K-versie.

Officier Galoup geeft leiding aan een in Afrika gestationeerd Frans vreemdelingenlegioen. Hij heeft een onbezorgd, routineus leven, maar de komst van de veelbelovende, mooie soldaat Sentain wakkert zijn jaloezie aan. Regisseur CLaire Denis en cameravrouw Agnès Godard vangen in Beau Travail de militaire en mannelijke erecodes, de erfenis van het kolonialisme, destructieve jaloezie en onderdrukt verlangen in hypnotiserende beelden die uiteindelijk exploderen in een van de meest verrassende en onvergetelijke eindes in de moderne filmgeschiedenis. Denis geeft zo een verrukkelijke draai aan Herman Melville’s Billy Budd.

Recensies

VPRO Cinema
"Lavant heeft een kop die je naar adem doet happen”

THUIS KIJKEN?

Deze film is ook thuis te bekijken via

Picl