De film

BEST OF 013 CIFF – 2E PRIJS – HARVEST MOON

Op zondag 22 oktober vertonen wij nogmaals de top 5 films die tijdens 013 CIFF het beste zijn beoordeeld door het publiek.

Tijd: 120 min
Land:
Taal:
Ondertiteling: Nederlands
Cast:
Regisseur:
Releasedatum: 13/09/2023

Omschrijving

Op zondag 22 oktober vertonen wij nogmaals de top 5 films die tijdens 013 CIFF het beste zijn beoordeeld door het publiek.

De film HARVEST MOON die op plek 2 is geƫindigd zal op zondag 22 oktober om 16:00 worden vertoond in zaal 1.

Deze voorstelling is Engels ondertiteld

Winnaar van de Publieksprijs voor de Meest Populaire Film in de Vanguard-sectie van het Vancouver International Film Festival vorig jaar. Het eenvoudige maar uiterst ontroerende drama van Amarsaikhan Baljinnyam. Stadschef Tulgaa (gespeeld door de regisseur zelf) heeft zijn baan in Ulaanbaatar opgegeven en keert terug naar zijn roots op de Mongoolse Steppe om voor zijn stervende vader te zorgen. Eenmaal thuis ontmoet hij Tuntuulei (Tenuun-Erdene Garamkhand), een brutale en agressieve tienjarige jongen die wordt opgevoed door zijn grootouders. Wanneer Tulgaa's vader sterft, besluit Tulgaa te blijven en de oogst te voltooien die zijn vader was begonnen - en er begint een voorzichtige band te ontstaan tussen de vaderloze jongen en de vaderloze man... Afspelend tegen de pracht van de Mongoolse Steppe en prachtig gefotografeerd in breedbeeld door Joshua Fisher, is dit een verhaal voor alle leeftijden dat nog lang nadat het scherm donker is geworden in de gedachten van festivalgangers zal naklinken.