De film

Best of Sneak: # 5 Tonio

Tijdens de Sneak Preview-avonden bij Cinecitta worden er verrassende voorpremières vertoond.

Tijd: 100 min
Land: Nederland
Taal: Nederlands
Ondertiteling:
Cast: Pierre Bokma, Rifka Lodeizen, Chris Peters, Stefanie van Leersum, Beppie Melissen, Henri Garcin
Regisseur: Paula van der Oest
Releasedatum: 29/11/2023

Omschrijving

Tijdens de Sneak Preview-avonden bij Cinecitta worden er verrassende voorpremières vertoond. Het Sneak-publiek geeft al acht jaar lang beoordelingen aan de films die zij hebben gezien. Wij vinden het, na vele honderden beoordelingen, tijd om de tien beste beoordeelde films nogmaals bij Cinecitta te vertonen.

De vertoning van de nummer vijf Tonio is te zien op woensdag 29 november. Het Sneak publiek beoordeelde de film met maar liefst 4.61 ★. Vanaf 25 oktober zal er, tot het eind van het jaar, iedere woensdagavond een film te zien zijn uit de top 10 best beoordeelde Sneak-films.

Boekverfilming, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van A.F. Th. van der Heijden. Op 23 mei 2010 wordt de 21-jarige Tonio door een auto geschept en in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overlijdt. Het leven van zijn ouders, die hun enige zoon op de intensive care zien overlijden, verandert drastisch. Zijn bestaan laat een fantoompijn achter bij zijn ouders, die in alles om hen heen en in henzelf aan hem herinnerd worden. Ze rouwen, maar moeten ook proberen te voorkomen dat hun eigen levens in een neerwaartse spiraal van verdriet terechtkomen.

“Een beklemmende film en het verdriet is zo goed weergegeven”
“Levensecht, meeslepend, mooie beelden van Amsterdam”
“Wonderschone verfilming van een mooi boek”