De film

Black tea

Black Tea, de nieuwe film van Abderrahmane Sissako (Timbuktu), is een oogverblindende film over verboden romantiek en de kunst van het theezetten.

Tijd: 110 min
Land: Frankrijk, Luxemburg, Mauritanië, Taiwan
Taal: Mandarijn, Engels, Frans, Portugees
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Han Chang, Nina Melo, Michael Chang, Ke-Xi Wu
Regisseur: Abderrahmane Sissako
Releasedatum: 13/06/2024

Omschrijving

Black Tea, de nieuwe film van Abderrahmane Sissako (Timbuktu), is een oogverblindende film over verboden romantiek en de kunst van het theezetten. Op haar trouwdag laat Aya (Nina Mélo), een jonge vrouw uit Ivoorkust, haar aanstaande voor het altaar staan. Ze vlucht naar Guangzhou in China, waar ze werk vindt in de theewinkel van Cai (Han Chang). Hij leert haar alle geheimen van het vak: van de verschillende soorten thee tot de oude tradities van het theezetten. Als Aya en Cai verliefd worden, blijft het verleden ze achtervolgen. Ook wordt de Afrikaanse gemeenschap niet volledig geaccepteerd in China. Aya en Cai vinden een gedeeld verlangen bij elkaar, maar is dat bestand tegen de vooroordelen van hun omgeving?

De wereldpremière van Black Tea was op het Internationaal filmfestival van Berlijn, waar de film in de hoofdcompetitie meedong naar de Gouden Beer.

Speciaal op de premièredag organiseert Cinecitta een Chinese theeceremonie met Brigitte van Schooten (eigenaar van Art of Tea).

Programma premièredag donderdag 13 juni
Inloop: 19.15 uur
Start Chinese theeceremonie: 19.30 uur
Start film Black Tea: 20.45 uur