De film

Boyhood – Met inleiding

Cinecitta viert feest en dat moet natuurlijk groots! Daarom vertoont Cinecitta drie hedendaagse klassiekers die belangrijk zijn geweest voor de filmgeschiedenis. Alle films worden ingeleid door gerenommeerde journalisten van de Volkskrant en de Filmkrant.

Tijd: 165 min
Land:
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Ellar Coltrane, Patricia Arquette, Ethan Hawke
Regisseur: Richard Linklater
Releasedatum: 27/08/2024

Omschrijving

Cinecitta viert feest en dat moet natuurlijk groots!
In 2014 is Cinecitta na een grondige renovatie en verbouwing die twee jaar duurde, heropend. We gaan dit lustrum in de maand augustus vieren met veel evenementen op het gebied van film, food en beleving.

Vanwege de feestmaand zullen alle tickets voor slechts de helft prijs te koop zijn.

Hedendaagse filmklassiekers
In de afgelopen tien zijn er duizenden films in premières gegaan. Films die onze bezoekers en wijzelf voor altijd in ons hoofd en hart zullen meedragen. Cinecitta vertoont in augustus drie films die belangrijk zijn geweest voor het filmtheater en de hedendaagse filmgeschiedenis. Alle drie de films zullen worden ingeleid door gerenommeerde journalisten van de Volkskrant en de Filmkrant.

Boyhood - Dinsdag 27 augustus 20:15 uur
Boyhood was de allereerste film die bij de heropening van Cinecitta werd vertoond. Uiteraard zagen onze bezoekers en wij dat Boyhood in verhaalstructuur een one-of-a-kind-film was, maar dat de film later dat jaar voor zes Oscars werd genomineerd wisten wij toen nog niet. Met trots kunnen wij nu zeggen dat Boyhood een prachtige film was om onze heropening destijds mee in te luiden.

De film is een unieke belevenis die zijn weerga in de filmgeschiedenis niet kent. Boyhood werd gefilmd over een periode van maar liefst 12 jaar met dezelfde acteurs, en vangt tot in verbazingwekkend detail de jeugd van Mason. In een ontroerend coming-of-age verhaal zien we Mason voor onze ogen opgroeien van jongen tot man. We volgen ook zijn zus Samantha en hun gescheiden ouders. Terwijl de jaren voorbij glijden, zien we hoe elk van hen omgaat met nieuwe fases in hun leven en hoe hun banden onderling veranderen. Een prachtige en hartverwarmende ode aan het opgroeien, het familieleven, en het verstrijken van de tijd. Een instant klassieker die niemand onberoerd laat.

Met inleiding door Filmkrant journalist Joost Broeren-Huitinga
Voorafgaand aan de vertoning zal Joost Broeren-Huitinga een inleiding geven. Joost is adjunct-hoofdredacteur van Filmkrant en vaste filmmedewerker van Het Parool.

Recensies

de Volkskrant
"Een meesterwerk van magnifieke schoonheid”
De Volkskrant
"Een intiem en uniek epos”
NRC
"Fabelachtig mooi”
de Standaard
"Kruipt in je hart”