De film

Burden of Dreams & Fitzcarraldo HERZOG SPECIAL

MURW FESTIVAl; Werner Herzog in Cinecita met Burden of Dreams en Fitzcarraldo ingeleid door Sam Simons (filmjournalist)
Twee films voor de prijs van een filmticket.

Tijd: 290 min
Land: Duitsland
Taal: Engels
Ondertiteling: Engels
Cast: Klaus Kinski, Claudia Cardinale, Mick Jagger, Werner Herzog (himself)
Regisseur: Les Blank / Werner Herzog
Release Date: 1977

Omschrijving

Murf/Murw is een jaarlijks terugkerend stadsfestival, dat zich richt op de experimentele cultuur. Tijdens deze tweede editie wekt het magazine Murf/Murw zijn papieren pagina’s weer tot leven. Binnen een combinatie van muziek, dans, theater, performance, en beeldende kunst dient het manifest ‘The Lessons Of Darkness’ van Werner Herzog als leidraad voor het festival.

FILMS VAN WERNER HERZOG IN CINECITTA!
De dagen rondom het festival vertoont Cinecitta 4 films van Werner Herzog, Burden of Dreams, Fitzcarraldo, Grizzly Man en Stroszek. Als u deze films destijds gemist heeft, dan is dit uw kans om ze alsnog te beleven op het grote doek en u krijgt er een inleiding bij door Sam Simons (filmjournalist).
De films Engels ondertiteld.


BURDEN OF DREAMS is het ontluisterende verslag van de krankzinnige omstandigheden waaronder Werner Herzog FITZCARRALDO (1982) filmde: net als de megalomane hoofdpersoon wilde Herzog een stoomschip over een berg in de Peruaanse jungle tillen, om een opera in het oerwoud te bouwen. De filmische catastrofe was compleet dankzij het explosieve karakter van hoofdrolspeler Klaus Kinski - berucht om zijn bovenmenselijke woede-uitbarstingen -, de grensoorlog die de opnames teisterde, een vliegtuigongeluk, langdurige stortbuien en vijandige indianen. Vele acteurs verlieten de set, waaronder Mick Jagger, die door alle vertragingen niet langer meer kon blijven. Volgens Herzog leer je de mens pas onder extreme druk kennen, zodat Les Blanks documentaire - opgezet als een etnografisch document - de ware Herzog toont, die hysterisch het onmogelijke trotseert.

FITZCARRALDO
De film portretteert de toekomstige rubberbaron Brian Sweeney Fitzgerald, een Ier die in Peru bekend staat als Fitzcarraldo, die vastbesloten is om een stoomschip over een steile heuvel te vervoeren om toegang te krijgen tot een rijk rubbergebied in het Amazonebekken. Het is afgeleid van de historische gebeurtenissen van de Peruaanse rubberbaron Carlos Fitzcarrald en zijn real-life prestatie van het vervoeren van een gedemonteerde stoomboot over de Isthmus van Fitzcarrald. Dit is een 11 km lange landbrug die belangrijke rubberhandelsroutes van de Urubamba-rivier en de Madre de Dios-rivier in Peru met elkaar verbond.