De film

Calm with Horses

Een oud-bokser raakt op het slechte pad en worstelt met zijn geweten.

Tijd: 101 min
Land: Verenigd Koninkrijk
Taal: Engels, Iers
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Barry Keoghan, David Wilmot, Ned Dennehy
Regisseur: Nick Rowland
Releasedatum: 08/04/2021

Omschrijving

Douglas ‘Arm’ Armstrong heeft zijn bokscarrière ingeruild om voor een criminele drugsfamilie te werken, die bescherming biedt in ruil voor loyaliteit. Al snel krijgt Arm de taak om het vuile werk op te knappen. Maar dan speelt zijn geweten op: kiest hij voor een schoon geweten of blijft hij loyaal aan zijn beloftes?

Douglas ‘Arm’ Armstrong (Cosmo Jarvis) komt op het slechte pad terecht als hij gaat werken voor de Devers, een familie van drugsealers. Al gauw laat zijn beste vriend en business partner Dympna Dever (Barry Kegohan) hem het vuile werk opknappen en wordt Arm de gevreesde beul van de organisatie. Terwijl hij in zijn vrije tijd vooral de best mogelijke vader wil zijn voor zijn autistische zoontje Jack, krijgt Douglas de opdracht een moord te plegen. Een onmogelijke keuze voor Douglas, die loyaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Hij worstelt met zijn geweten en het verlangen om een goed voorbeeld te zijn voor zijn kleine jongen.

Calm With Horses is het verbluffende regiedebuut van de Ierse regisseur Nick Rowland, gesitueerd in een afgelopen dorp in Ierland. Het is de verfilming van het gelijknamige korte verhaal uit het boek Jonge Gasten van schrijver Colin Barrett die hiervoor The Guardian’s Prestigious First Book Award won. Michael Fassbender is uitvoerend producent van de film die onlangs werd genomineerd voor 5 IFTA Awards (Ierse Film en Televisie Awards) waaronder Beste Film.

“Imponerend debuut” ★★★★ de Volkskrant

“Een stijlvolle en meeslepende vertelling” – Het Parool

“De kracht van de film komt naar voren in de stille relatiedynamiek van Dympna, Arm, en Ursula, maar vooral in de giftige symbiose tussen de twee gewelddadige vrienden.” – de Filmkrant