De film

Challengers

Challengers is de vissionaire regisseur Luca Guadagnino (Call me by your name), met Zendaya in de rol van Tashi Duncan, een voormalige talentvolle tennisster die coach is geworden

Tijd: 132 min
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Zendaya, Josh O’Conner, Mike Faist
Regisseur: Luca Guadagnino
Releasedatum: 02/05/2024

Omschrijving

Challengers is een film van de visionaire regisseur Luca Guadagnino, met Zendaya in de rol van Tashi Duncan, een voormalige talentvolle tennisster die coach is geworden. Tashi is een sterke vrouw die zowel op als buiten de tennisbaan haar mannetje staat en getrouwd is met een tenniskampioen die een wat mindere periode doormaakt (Mike Faist – West Side Story). Tashi’s pogingen haar man er weer bovenop te helpen nemen een verrassende wending wanneer hij het moet opnemen tegen de uitgerangeerde Patrick (Josh O'Connor – The Crown), zijn voormalige beste vriend en de ex van Tashi. Als zaken uit hun verleden er vervolgens toe leiden dat de spanningen hoog oplopen, wordt Tashi gedwongen zich af te vragen welke prijs er voor de winst zal moeten worden betaald.

De regie lag in handen van de Oscar en BAFTA genomineerde Luca Guadagnino (Call me by your name), het scenario is geschreven door Justin Kuritzkes.
De muziek is van de hand van Oscar-, Golden Globe- en BAFTA-winnaars Trent Reznor en Atticus Ross (“Soul”, “The Social Network”, “Bones and All”).

Recensies

VPRO Cinema
"Verbluffend fraai geregistreerde tennismatches”
de Volkskrant
"Het rond één tenniswedstrijd opgebouwde ‘Challengers’ lijkt op een zorgvuldig in elkaar gemixte dj-set”
NRC
"‘Challengers’ maakt tennis tot een contactsport voor drie”