De film

Cinecitta Live: 22 september

Cinecitta Live is een nieuwe talkshow die met een divers programma over de Tilburgse stadsgrenzen reikt. Er wordt ingespeeld op actuele en urgente onderwerpen en steeds wordt er iets nieuws belicht op het gebied van muziek, film, kunst, cultuur en wetenschap.

Tijd: 120 min
Land: Nederland
Taal:
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Jaap Seidell, Martijn van Nieuwenhuyzen, Floortje Smit, Frank van Pamelen, Paul Zoontjens, Benjamin Herman, Ries Doms, Marcel Groenewegen
Regisseur: Cinecitta Live
Release Date: 2021

Omschrijving

Een talkshow die verder gaat dan Tilburg!

Cinecitta Live is een nieuwe talkshow die met een divers programma over de Tilburgse stadsgrenzen reikt. Denk aan een kruising tussen Studium Generale en De Wereld Draait Door. Er wordt ingespeeld op actuele en urgente onderwerpen en steeds wordt er iets nieuws belicht op het gebied van muziek, film, kunst, cultuur en wetenschap. Het doel is om te verrassen en het publiek aan het denken te zetten. Het startpunt is een open blik. Nieuwsgierig?

Lees hieronder meer over de eerste editie!
De data van de tweede en derde editie zijn ook al bekend. De tweede editie vindt plaats op 27 oktober en de derde editie op 24 november.

Eerste editie op 22 september

De eerste editie van Cinecitta Live vindt plaats op woensdagavond 22 september (20:00 tot 22:00). De presentatie is in handen van Ralf Bodelier (filosoof, essayist en columnist) en Lonne Gosling (actrice en presentatrice). De show gaat van start met een mini college van Jaap Seidell, hoogleraar voeding en gezondheid aan de VU in Amsterdam. Hij gaat vertellen over zijn boek ‘Andere kost’ waarin hij pleit voor een gezonder en duurzamer voedingssysteem. Daarna schuift de nieuwe directeur van De Pont museum aan tafel. Martijn van Nieuwenhuyzen is rijk aan ervaring (Stedelijk Museum Amsterdam), is een veelzijdig tentoonstellingsmaker en zal zijn plannen voor De Pont museum bespreken. Ook filmrecensente van de Volkskrant, Floortje Smit, schuift aan tafel en ontfermt zich over het laatste nieuws in de filmwereld. De muziekoptredens van Cinecitta Live worden verzorgd door Paul Zoontjens (Simon Keats, toetsenist The Kik). Elke editie zal hij een muzikale gast uitnodigen. Zijn eerste gast is Benjamin Herman (altsaxofonist, bandleider New Cool Collective). Ries Doms en Marcel Groenewegen (drummer en bassist The Kik) zullen ook aanwezig zijn. De afsluiter van de avond is een column voorgedragen door columnist Frank van Pamelen. Na het programma is er gelegenheid om na te praten en te borrelen.

Kaartverkoop en bezoekersinformatie

Tickets zijn verkrijgbaar via de website. Helaas hebben wij door het coronabeleid maar een beperkt aantal plaatsen. Wees er dus op tijd bij! Een kaartje kost € 5,- en daar krijgt u een gratis drankje van Ristobar Cinecitta bij.