De film

Close (NL ondertiteld)

Close vertelt het verhaal van de 13-jarige vrienden Léo en Rémi, die onafscheidelijk zijn. Maar een schijnbaar onschuldige gebeurtenis is genoeg om hen uit elkaar te drijven.

Tijd: 105 min
Land: België, Frankrijk, Nederland
Taal:
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Eden Dambrine, Gustav De Waele, Émilie Dequenne, Léa Drucker, Léon Bataille, Kevin Janssens, Igor van Dessel, Marc Weiss
Regisseur: Lukas Dhont
Release Date: 2022

Omschrijving

Close is de tweede film van de Belgische regisseur Lukas Dhont. De film won de prestigieuze Grand Prix op het Filmfestival van Cannes 2022, kreeg een staande ovatie, en oogstte lovende kritieken van de pers. Close is inmiddels verkocht aan meer dan honderd landen en komt dit najaar wereldwijd in de bioscoop. Cinecitta is er trots op de film als speciale voorpremière te presenteren op de openingsavond van 013 CIFF 2022.

Close vertelt het verhaal van de 13-jarige vrienden Léo en Rémi, die onafscheidelijk zijn. Maar een schijnbaar onschuldige gebeurtenis is genoeg om hen uit elkaar te drijven. Met een minimum aan dialoog toont de film hoe weinig er nodig is om een hechte band te verbreken en hoe ingrijpend de gevolgen kunnen zijn. Close is groots in zijn subtiliteit; het is ontroerend en krachtig tegelijk.

“Dhonts gelaagde, prachtig gedraaide werk, dat een heel jaar van wisselende seizoenen beslaat, gaat over verraad, schaamte, ontkenning, liefde en uiteindelijk genezing en groei ... Verbluffend.” Leslie Felperin, The Hollywood Reporter

Deze voorstelling zal met Nederlandse ondertiteling worden vertoond