De film

De architectuur van film

Film en architectuur gaan om het scheppen van werelden. Wellicht herkent u het gevoel dat u in sommige films zou willen wonen. Journalist Kevin Toma neemt u in deze cursus mee op een ontdekkingstocht langs betonwijken, futuristische utopieën en spookhotels.

Tijd: 120 min
Land:
Taal: Nederlands
Ondertiteling:
Cast:
Regisseur:
Releasedatum: 28/03/2024

Omschrijving

Over de vierdelige cursusreeks De Architectuur van Film
Film en architectuur hebben een bijzondere band met elkaar. In beide disciplines gaat het om het scheppen van ruimtes en plaatsen, of zelfs van complete werelden. Misschien herkent u het gevoel dat je in sommige films zou willen wonen. Misschien heeft u ooit een bijzondere filmlocatie bezocht, om te ontdekken dat de plek er in werkelijkheid totaal anders uitziet. Welke invloed hebben films op de gebouwen van de toekomst? Hoe kunnen locaties hun eigen bijdrage leveren aan het verhaal dat de film te vertellen heeft? Filmjournalist Kevin Toma (de Volkskrant) neemt u mee op een spannende, amusante en verhelderende ontdekkingstocht door de architectuur van film, langs betonwijken en grootstedelijke rafelranden, naar futuristische utopieën en spookhotels.

Volkskrant-journalist Kevin Toma
Kevin Toma studeerde Filmwetenschappen aan de Katholieke Universiteit Nijmegen (tegenwoordig Radboud Universiteit). Sinds 2007 is hij als filmjournalist verbonden aan de Volkskrant. Daarnaast is hij filmdocent en componist en uitvoerder van nieuwe muziek voor zwijgende films. Eerder verzorgde hij voor Cinecitta de cursussen De kracht van filmmuziek en Film als Filosofie.

Informatie cursusreeks
Donderdagen; 28 maart, 11 april, 25 april, 9 mei 2024
Prijs: 52,00 incl. koffie en thee
Inloop: 19.00 uur
Start: 19:30 uur
Einde: 21.30 uur 
U koopt een ticket voor de datum van 28 maart en krijgt daarmee toegang tot alle vier de cursusdagen.