De film

De Kracht van Filmmuziek

Met de cursus DE KRACHT VAN FILMMUZIEK zal Volkskrant-journalist Kevin Toma een lans breken voor filmmuziek.

Tijd: 120 min
Land:
Taal:
Ondertiteling: Nederlands
Cast:
Regisseur:
Releasedatum: 10/11/2022

Omschrijving

FILMCURCURSUS DE KRACHT VAN FILMMUZIEK

Donderdagen; 10 en 24 november, 8 en 22 december 2022
Prijs: € 45,00 incl. koffie en thee
Inloop: 19.15 uur
Start: 19:30 uur
Einde: 21.30 uur 

U koopt via de ticketlink een ticket voor de datum van 10 november en met dat ticket kunt u naar alle 4 de cursusavonden.

We zijn geneigd film te zien als een visueel medium, maar hoe anders zouden beelden werken als er geen geluid bij zat of als de componist voor net iets andere muziek had gekozen? Filmmuziek en –geluid worden ondergewaardeerd, vindt filmcriticus, componist en pianist Kevin Toma. Muziek en geluid worden vaak als een aanvulling gezien, terwijl ze een wezenlijk onderdeel van de film zijn en het ritme en de emotionele zeggingskracht sterk beïnvloeden.

Met de vierdelige cursus DE KRACHT VAN FILMMUZIEK hoopt Volkskrant-journalist Kevin Toma een lans te breken voor een aandachtigere benadering van filmmuziek. Aan de hand van talrijke prikkelende filmfragmenten onderzoekt hij de betekenisvolle manier waarop muziek, geluid en beeld in elkaar kunnen grijpen. Als toeschouwer zie je de beelden van een film nooit los van de geluiden en de muziek die erbij klinken. Andersom geldt hetzelfde: door de beelden ‘hoor’ je dingen in de muziek die anders onopgemerkt zouden blijven. Hoe kunnen filmmakers van de kracht van filmmuziek profiteren? Wat maakt de ene soundtrack zoveel beter dan de andere? Kevin Toma pluist het met u uit, in een spannende cursus die het plezier van het filmluisteren én -kijken voorop stelt.