De film

Deux

Madeleine en Nina leiden een liefdevol leven samen en genieten van de dingen van alledag. Hun deuren staan altijd voor elkaar open. Totdat door een onverwachte gebeurtenis ze elkaar niet meer kunnen bereiken.

Tijd: 95 min
Land: Frankrijk
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Barbara Sukowa, Martine Chevallier, Léa Drucker
Regisseur: Filippo Meneghetti
Release Date: 2019

Omschrijving

De gepensioneerde Madeleine (Martine Chevallier) en Nina (de gevierde Barbara Sukowa) zijn al tientallen jaren elkaars grote liefde, maar niemand die dat weet. Voor hun naasten, waaronder Madeleine’s bemoeizuchtige dochter (Léa Drucker), zijn ze simpelweg buurvrouwen die dezelfde gang delen. In werkelijkheid biedt deze gang een portaal tussen twee compleet verschillende werelden: die van een zorgzame moeder en oma die haar kinderen maar niet durft te vertellen dat ze een geheim liefdesleven heeft, en die van een vrijzinnige onafhankelijke vrouw die ernaar smacht haar leven met haar geliefde door te brengen, in het openbaar. Madeleine en Nina leiden een liefdevol leven samen en genieten van de dingen van alledag. Hun deuren staan altijd open en ze bewegen zich vrijelijk tussen de appartementen. Tot hun portaal door een onverwachte gebeurtenis plotseling gesloten wordt, en ze elkaar niet meer kunnen bereiken.

Het gevoelige Deux werd geregisseerd door Filippo Meneghetti en beleefde de wereldpremière op het Toronto Filmfestival. Voor zijn debuut wist hij acteerkanonnen Martine Chevallier (grande dame van de Franse theaterwereld) en Barbara Sukowa (muze van Rainer Werner Fassbinder en Margarethe von Trotta,) U kent haar vast nog van Hannah Arendt, Romance & Cirgarettes) te strikken.