De film

Do the Right Thing

Op 7 april, zal Cinecitta in samenwerking met het anti racistisch collectief For Our Community, de filmklassieker Do The Right Thing vertonen. Inclusief hapje en drankje. Engels ondertiteld

Tijd: 120 min
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Samuel L. Jackson, John Turturro, Danny Aiello
Regisseur: Spike Lee
Releasedatum: 07/04/2022

Omschrijving

Cinecitta X For Our Community

Op 7 april, zal Cinecitta in samenwerking met het anti racistisch collectief For Our Community, de filmklassieker Do The Right Thing vertonen.
Do The Right Thing is een klassieker uit 1989 van regisseur Spike Lee, maar de film is anno 2022 nog extreem relevant. De thema's die in Do the Right Thing worden behandeld, zoals anti-zwart racisme, ongelijkheid, politiegeweld, gentrificatie en de relatie tussen verschillende etnische minderheden, zijn vandaag de dag helaas nog steeds aan de orde.

In Do The Right Thing toont regisseur Spike, op zeer kleurrijke wijze, recht voor zijn raap de spanningen tussen Italiaanse en zwarte bewoners van de New Yorkse wijk Bedford-Stuyvesant. Regisseur Spike Lee vestigde met Do the Right Thing zijn naam als geëngageerd filmmaker die voor zijn mening uitkomt, zonder zijn gevoel voor humor te verliezen.

Donderdag 7 april 2022
20:15 – 20:45 Inloop inclusief hapje en drankje.
Er zal een drankje uit de film worden geserveerd en For Our Community zal hapjes verzorgen die onderdeel zijn van de ‘flavor’ die For Our Community aan het event brengt. Bezoekers gaan kennismaken met smakelijke onderdelen van de zwarte cultuur, op het witte doek en op het bord.
20:45 – 21:00 For Our Community oprichter Mitchell Busby zal vertellen over de film en hoofdthema's uit de film (politiegeweld, gentrificatie, relatie tussen verschillende culturele minderheden) in de historische context plaatsen.
21:00 – 23:00 Filmvertoning Do The Right Thing

Ticketprijzen zijn inclusief hapje en drankje

For Our Community
For Our Community is een collectief van tien creatieve jongvolwassenen uit Brabant die antiracisme op de kaart willen brengen in hun regio en zwarte cultuur en -geschiedenis in de schijnwerpers willen plaatsen. Door middel van culturele acties en evenementen wilt For Our Community mensen samenbrengen, laten nadenken over racisme in Nederland en hun rol in de bestrijding hiervan. For Our Community gelooft in de kracht van kunst om de dialoog over racisme te openen en aan te scherpen.