De film

Dogtooth

Cinecitta viert feest en dat moet natuurlijk groots! Eén van de vele specials is een retrospectief van één van de meest interessante regisseurs van dit moment: Yorgos Lanthimos.

Tijd: 96 min
Land: Griekenland
Taal: Grieks
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Aggeliki Papoulia
Regisseur: Yorgos Lanthimos
Releasedatum: 31/07/2024

Omschrijving

Cinecitta viert feest en dat moet natuurlijk groots!
In 2014 is Cinecitta na een grondige renovatie en verbouwing die twee jaar duurde, heropend. We gaan dit lustrum in de maand augustus vieren met veel evenementen op het gebied van film, food en beleving. Eén van de vele specials is een retrospectief van misschien wel de meest interessante regisseurs van dit moment: Yorgos Lanthimos.

Vanwege de feestmaand zullen alle tickets voor slechts de helft prijs te koop zijn.

Yorgos Lanthimos retrospectief
In exact hetzelfde jaar dat Cinecitta haar deuren weer opende, werkte de Griekse regisseur Yorgos Lanthimos aan zijn eerste Engels gesproken film The Lobster. Wat niemand toen kon voorstellen was dat de eigenzinnige Lanthimos later zou uitgroeien tot één van de grootste regisseurs van vandaag de dag. Om het oeuvre van de regisseur te vieren, zullen de hele maand augustus maar liefst zes van zijn films bij Cinecitta te zien zijn. Van zijn beginwerk (toen zijn films nog werden omschreven als The Greek Weird Wave Cinema) tot zijn meest nieuwe film Kinds of Kindness (die dit jaar tijdens het Filmfestival van Cannes in première ging).

Dogtooth - woensdag 31 juli om 19:00 uur en zaterdag 3 augustus om 21:00 uur
Een vader, moeder en drie kinderen leven in een huis aan de rand van een stad. Het huis wordt omringd door een groot hek en de kinderen hebben het huis nooit verlaten. Ze worden geschoold, opgevoed en vermaakt door de ouders zoals deze dat willen, zonder invloed van buitenaf. De enige persoon die wordt toegelaten is Christina, een bewaakster van het bedrijf van de vader. Vader organiseert haar bezoekjes om de seksuele driften van de opgroeiende zoon op te wekken. De hele familie is gek op haar, vooral de oudste dochter. Op een dag geeft Christina haar een hoofdband cadeau, maar ze verlangt daarvoor wel iets terug.

De zwarte komedie Dogtooth werd bij de première in 2009 in Cannes bekroond met de Prix Un Certain Regard.