De film

Donbass

Filmvertoning Donbass: gehele opbrengt gaat naar vluchtelingen uit Oekraïne.

Tijd: 121 min
Land: Russische Republiek
Taal: Engels/Oekraiens/Russisch
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Valeriu Andriuta, Evgeny Chistyakov, Georgiy Deliev
Regisseur: Sergei Loznitsa
Releasedatum: 10/03/2022

Omschrijving

Filmvertoning Donbass: gehele opbrengt gaat naar vluchtelingen uit Oekraïne


Op donderdag 10 maart, om 19:00, toont Cinecitta De film Donbass. De gehele opbrengt van de voorstelling gaat naar giro 999 van Stichting Vluchteling, die deze dagen is opengesteld voor vluchtelingen uit Oekraïne. Kijk voor meer informatie op www.vluchteling.nl

Donbass de film
Wanneer oorlog vrede wordt genoemd, propaganda tot waarheid wordt gebombardeerd en haat tot liefde wordt verheven, dan begint het leven op de dood te lijken. Regisseur Sergei Loznitsa voert ons mee naar het Oost-Oekraïense Donbass, waar criminele bendes, het lokale leger en Russische troepen elkaar bevechten op straat. Overal heerst angst, woede en argwaan. Wat is de waarheid en wat is fake news?

Met acteurs en echte inwoners van de regio herschept Loznitsa filmpjes die rondgaan op YouTube en andere social media om nog maar eens aan te tonen dat de waarheid vaak wonderlijker is dan fictie. Hij benadrukt het groteske van situaties die toch al vreemd en verontrustend zijn. Vol gitzwarte humor toont Loznitsa ons zijn thuisland, een maatschappij in verval, een plek waar absurde komedie omslaat in absurde tragedie.