De film

Dune: Part Two (2024)

In Dune: Part Two gaat de legendarische reis van Paul Atreides verder. Terwijl hij zint op wraak op degenen die voor de ondergang van zijn familie gezorgd hebben. Paul zal moeten kiezen tussen de liefde van zijn leven en het lot van het universum.

Tijd: 166 min
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Léa Seydoux, Austin Butler, Dave Bautista, Stellan Skarsgård, Christopher Walken, Stephen McKinley Henderson, Charlotte Rampling, Javier Bardem
Regisseur: Denis Villeneuve
Releasedatum: 29/02/2024

Omschrijving

De onderscheiden regisseur Denis Villeneuve gaat in Dune: Part Two verder met zijn versie van Frank Herberts beroemde boek Dune. De film is het langverwachte vervolg op Dune: Part One uit 2021 die zes Academy Awards won.

Paul Atreides vervolgt zijn mythische reis als hij zich verenigt met Chani en de inheemse bewoners van Arrakis, de Freman. Ze zijn op oorlogspad om wraak te nemen op de samenzweerders die Pauls familie hebben vernietigd. Geconfronteerd met een keuze tussen de liefde van zijn leven en het lot van het bekende universum, probeert Paul een verschrikkelijke toekomst te voorkomen die alleen hij kan voorzien.

Recensies

Trouw
"‘Dune: Part Two’ is fenomenaal, groots, episch”
VPRO Cinema
"Denis Villeneuve doet er met Dune: Part Two nog een schepje bovenop”
NRC
"Niets is toeval in fenomenaal ‘Dune: Part Two’”
de Volkskrant
"In het spectaculaire ‘Dune: Part Two’ is de actie overwegend van de buitencategorie”