De film

EINDELIJK… DE FILM

Tijd: 58 min
Land: Nederland
Taal: Nederlands
Ondertiteling: nvt
Cast:
Regisseur: Sophie Tooten
Release Date: 2021

Omschrijving

EINDELIJK… DE FILM (58 min) is een documentaire van Sophie Tooten over het 35-jarige bestaan van een groep ‘bijna gepensioneerde’ straattheaterartiesten genaamd De Stijle, Want… . In die vijfendertig jaar hebben zij een belangrijke bijdrage geleverd aan de Nederlandse cultuursector. Ze staan aan de wieg van reizende straattheaterfestivals zoals het vroegere Boulevard of Broken Dreams en het nog steeds rondreizende festival De Parade.
Nog altijd trekken zij jaarlijks langs festivals in Europa en hun voorstellingen (vaak niet langer dan drie minuten) blijven actueel, populair en succesvol.
In de film volgt Sophie Tooten de drie hoofdpersonen van het huidige gezelschap, Harrie Verkerk, Rob van Gestel en Adrie Pinxten op hun tournee door Europa. Zo leren we de heren kennen in hun artiestenrol, maar ook achter de schermen waar het er verhit aan toe kan gaan. Middels archief materiaal en verhalen van oudgedienden duiken we in 35 jaar geschiedenis van het gezelschap en daarmee ook in een stukje geschiedenis van het Nederlandse straattheater.