De film

MFF – El Arte de Perder

Kun je met één arm gitaar spelen? Andrés Godoy bewijst dat het kan. De documentaire El Arte De Perder (De Kunst van het Verliezen) laat zien hoe het ongelofelijke toch mogelijk werd.

Tijd: 71 min
Land: Chili
Taal: Nederlands
Ondertiteling: Spaans, Engels
Cast:
Regisseur: Sebastian Saam
Releasedatum: 06/09/2024

Omschrijving

Kun je met één arm gitaar spelen? Andrés Godoy bewijst dat het kan. De documentaire El Arte De Perder (De Kunst van het Verliezen) laat zien hoe het ongelofelijke toch mogelijk werd. Filmregisseur Sebastian Saam komt voor deze vertoning speciaal vanuit Berlijn naar Tilburg, om te praten met het publiek.

Andrés Godoy groeide op in een arme buurt van de Chileense hoofdstad Santiago. Op 14-jarige leeftijd krijgt hij een ongeluk en verliest daarbij zijn rechteram. Godoy had op dat moment één liefde: zijn gitaar. Lange tijd denkt hij die droom helemaal kwijt te zijn, maar de militaire onderdrukking tijdens de dictatuur van Augusto Pinochet in Chili stimuleert hem om zijn gitaar weer op te pakken. Als cultureel verzet. Na jaren oefenen, vele ups en vooral downs, bereikt hij uiteindelijk toch internationale roem met zijn gitaarconcerten.