De film

El buen patrón

Jarvier Bardem als een charismatische manipulatieve 'goede baas' die te maken krijgt met een ontslagen werknemer, een depressieve opzichter en een verliefde en ambitieuze stagiaire. Er ontstaat een explosieve kettingreactie met grote gevolgen.

Tijd: 120 min
Land: Spanje
Taal: Spaans
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Javier Bardem, Manolo Solo, Almudena Amor, Óscar de la Fuente, Sonia Almarcha, Fernando Albizu
Regisseur: Fernando León de Aranoa
Releasedatum: 02/06/2022

Omschrijving

De charismatische fabriekseigenaar Blanco staat onder druk omdat hij kans maakt op een lokale onderscheiding voor zakelijke uitmuntendheid. Alles in zijn familiebedrijf dat industriële weegschalen produceert, moet hiervoor gesmeerd lopen.
Maar Blanco’s perfecte plaatje wordt bedreigd wanneer hij te maken krijgt met een ontslagen werknemer die uit is op wraak, een depressieve opzichter en een verliefde en ambitieuze stagiaire. Om zijn kansen op de prijs niet te verspelen en de balans in zijn bedrijf te herstellen, bemoeit de manipulatieve 'goede baas' zich schaamteloos met het privéleven van zijn medewerkers en overschrijdt hij bijna elke denkbare grens. Hiermee zet hij onbewust een explosieve kettingreactie met grote gevolgen in gang.

Recensies

NRC
"Javier Bardem weergaloos in satire over macht.”
Nederlands Dagblad
"Barden is in topvorm. Hij speelt niet slechts de ronduit charismatische en smerig vileine baas van een onderneming die balans hoog in het vaandel heeft staan, hij ís het.”