De film

Encore

Klassiek ballet en moderne dans komen samen in een verhaal over hoop dat zich afspeelt tussen Bretagne en Parijs. Élise loopt tijdens een voorstelling een blessure op en krijgt te horen dat ze waarschijnlijk nooit meer zal kunnen dansen.

Tijd: 117 min
Land: Frankrijk
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Pio Marmaï, François Civil, Marion Barbeau, Hofesh Shechter, Denis Podalydès
Regisseur: Cédric Klapisch
Release Date: 2022

Omschrijving

Voor zijn nieuwe film duikt Cédric Klapisch (Retour en Bourgogne) in de wereld van de dans. Klassiek ballet en moderne dans komen samen in een verhaal over hoop dat zich afspeelt tussen Bretagne en Parijs. De 26-jarige balletdanseres Élise loopt tijdens een voorstelling een blessure op en krijgt te horen dat ze waarschijnlijk nooit meer zal kunnen dansen. Ze is haar doel kwijt en moet haar leven een andere wending geven. Met hulp van vrienden vindt ze ander werk. Dat voert haar naar Bretagne waar ze een gezelschap voor moderne dans ontmoet. De nieuwe ervaringen en vriendschappen wakkeren het vuur weer in haar aan. Zal ze toch weer kunnen dansen? Hoofdrolspeelster Marion Barbeau is prima ballerina bij het beroemde ballet van de Parijse Opera. Daarnaast verzekerde Klapisch zich voor Encore van de samenwerking met choreograaf Hofesh Shechter en zijn gezelschap.

Recensies

De Volkskrant
"Als lofzang op het dansende, veerkrachtige lichaam is Encore een genot om naar te kijken. Hoofdrolspeler Marion Barbeau, die zelf prima ballerina is in het ballet van de Parijse opera, overtuigt met haar naturelle spel.”
Parool
"De Franse dansfilm Encore van regisseur Cédric Klapisch is een ode aan tijdelijkheid. Het verhaal over een ballerina die geblesseerd raakt spoort aan om door te gaan na verlies.”