De film

Entre deux Mondes

De film is gebaseerd op het boek en waargebeurde verhaal van journalist en schrijfster Florence Aubenas. Een succesvolle schrijfster verlaat Parijs om aan de kust undercover onderzoek te doen voor haar volgende boek. Een eyeopener!

Tijd: 106 min
Land: Frankrijk
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Juliette Binoche, Hélène Lambert, Léa Carne
Regisseur: Emmanuel Carrère
Releasedatum: 22/09/2022

Omschrijving

Entre deux Mondes schetst regisseur Emmanuel Carrère een liefdevol portret van arbeiders die onzichtbaar zijn voor de samenleving, maar solidariteit bij elkaar vinden. De film is gebaseerd op het boek en waargebeurde verhaal van journalist en schrijfster Florence Aubenas. De succesvolle schrijfster Marianne (Juliette Binoche) verlaat Parijs om aan de kust undercover onderzoek te doen voor haar volgende boek. Ze trekt naar Ouistreham, vlakbij Caen, en gaat aan de slag als schoonmaakster op de passagiersschepen in de haven. Marianne wordt geconfronteerd met de economische onzekerheid en sociale onzichtbaarheid van haar collega’s. Een leven waarin elke euro telt. Ze ontdekt de wederzijdse steun en solidariteit onder haar lotgenoten. Kan ze daar deel van uitmaken zonder haar eigen identiteit prijs te geven? De veelal niet-professionele actrices bieden Binoche uitstekend weerwerk.

Entre deux Mondes was de openingsfilm van La Quinzaine des Réalisateurs op het Filmfestival van Cannes en won de publieksprijs voor Beste Europese Film op Filmfestival van San Sebastián.