De film

Er is geen leven zonder verlies

Gemotiveerd door persoonlijke ervaringen hebben drie afstudeerders van de opleiding CO-IEMES te Fontys Tilburg zich het afgelopen half jaar verdiept in verlies- en rouwverwerking onder jongeren.

Tijd: 55 min
Land: Nederland
Taal: Nederlands
Ondertiteling: Nederlands
Cast:
Regisseur: Bo van den Berg, Eveline Sagasser & Janne van Ratingen
Release Date: 2024

Omschrijving

Gemotiveerd door persoonlijke ervaringen hebben drie afstudeerders van de opleiding CO-IEMES te Fontys Tilburg zich het afgelopen half jaar verdiept in verlies- en rouwverwerking onder jongeren. Zij ervaarden zelf dat veel mensen het lastig vinden om over verlies te praten en het onderwerp zelfs liever uit de weg gaan. Wat moet ik zeggen? Of wat kan ik doen?

In deze serie worden de verhalen van Janne, Anne en Dieuwertje gedeeld. Zij hebben alle drie een andere verliesvorm meegemaakt en dit op eigen wijze verwerkt. Iedereen rouwt anders, en dat is oké. Rouwcoach Ciska Rensen deelt haar expertise en biedt handelingsperspectief.

Met deze documentaireserie willen de makers meer draagvlak creëren voor de diversiteit en impact van verlies onder jongeren en daarbij handvatten bieden. Het uiteindelijke doel is dat jongeren die verlies ervaren hun gevoel kunnen en durven uiten bij naasten en hun omgeving, want... "Er is geen leven zonder verlies".