De film

Everything Everywhere All at Once

Everything Everywhere All at Once was de grote winnaar bij de Oscars. De film wist 7 beeldjes in de wacht te slepen, waaronder die voor beste film. Speciaal vanwege die prijzenregen vertonen wij de Extended Cut versie bij Cinecitta.

Tijd: 151 min
Land: Verenigde Staten
Taal: Kantonees, Mandarijn, Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Michelle Yeoh, Ke Huy Quan, Stephanie Hsu, Tallie Medel, Jamie Lee Curtis, James Hong, Jenny Slate, Harry Shum Jr.
Regisseur: Dan Kwan
Releasedatum: 19/05/2022

Omschrijving

Everything Everywhere All at Once was de grote winnaar bij de Oscars. De film wist 7 beeldjes in de wacht te slepen, waaronder die voor beste regisseur, beste scenario, beste vrouwelijke hoofdrol (Michelle Yeoh) en beste film. Vanwege die prijzenregen vertonen wij de Extended Cut van Everything Everywhere All at Once bij ons op het grote doek.

Evelyn (Michelle Yeoh) heeft samen met haar man Waymond (Key Hun Quan) een onsuccesvolle wasserette, een rebellerende dochter en een belastingaangifte die maar niet lijkt te eindigen. Exact op het moment dat het allemaal te veel wordt, verscheurt het universum in een oneindig aantal universums en is Evelyn niet langer alleen een wasserettehouder, maar ook internationaal bekende filmster, kungfu-meester, chef-kok of misschien de held die iedereen al die tijd nodig had.

Recensies

VPRO Cinema
"Heerlijk anarchistische parabel.”
NRC
"Everything Everywhere is een trip die je niet wilt missen.”
De Volkskrant
"Een prettig absurd actiespektakel.”