De film

Everything Everywhere All at Once

Evelyn (Michelle Yeoh) heeft samen met haar man Waymond (Key Hun Quan) een onsuccesvolle wasserette, een rebellerende dochter en een belastingaangifte die maar niet lijkt te eindigen.

Tijd: 140 min
Land: Verenigde Staten
Taal: Kantonees, Mandarijn, Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Michelle Yeoh, Ke Huy Quan, Stephanie Hsu, Tallie Medel, Jamie Lee Curtis, James Hong, Jenny Slate, Harry Shum Jr.
Regisseur: Dan Kwan
Release Date: 2022

Omschrijving

Evelyn (Michelle Yeoh) heeft samen met haar man Waymond (Key Hun Quan) een onsuccesvolle wasserette, een rebellerende dochter en een belastingaangifte die maar niet lijkt te eindigen. Exact op het moment dat het allemaal te veel wordt, verscheurt het universum in een oneindig aantal universums en is Evelyn niet langer alleen een wasserettehouder, maar ook internationaal bekende filmster, kungfu-meester, chef-kok of misschien de held die iedereen al die tijd nodig had.

Deze knotsgekke, hartverwarmende film met een humanistisch hart en visionaire stijl (vol hommages aan allerhande filmklassiekers) is op dit moment een hit in Amerika. Zowel de pers- als publieksreacties (96% op Rotten Tomatoes) zijn extreem positief.

Recensies

VPRO Cinema
"Heerlijk anarchistische parabel.”
NRC
"Everything Everywhere is een trip die je niet wilt missen.”
De Volkskrant
"Een prettig absurd actiespektakel.”

THUIS KIJKEN?

Deze film is ook thuis te bekijken via

Picl