De film

Fantastic Mr.Fox

Mr. Fox en Mrs. Fox leiden een idyllisch ondergronds leventje. Drie boeren willen de 'fantastische Mr. Fox' voorgoed uit de weg ruimen. Maar hier laat Mr. Fox het niet bij zitten.

Tijd: 87 min
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast: George Clooney, Meryl Streep en Bill Murray
Regisseur: Wes Anderson
Releasedatum: 01/06/2023

Omschrijving

Het aftellen is begonnen, want op 22 juni zal de nieuwste film van Wes Anderson Astroid City in première gaan. Cinecitta zal, in aanloop daarnaartoe, zes weken lang films vertonen van de regisseur. Wilt u kennismaken met de wereld van Wes Anderson - waarbij absurdisme, symmetrie, buitenbeentjes en de eeuwige jeugd centraal staan – of heeft u zijn films altijd al een keer op het grote doek willen zien? De komende 6 weken staan Moonrise Kingdom, Isle of Dogs, The Grand Budapest Hotel, The French Dispatch, The Darjeeling Limited en Fantastic Mr. Fox op het programma!

Mr. Fox en Mrs. Fox leiden een idyllisch ondergronds leventje. Om aan voedsel te komen berooft Mr. Fox de boerderijen van drie verschillende boeren. Mr. Fox is de drie domme boeren steeds te slim af, maar als ze voor de zoveelste keer beroofd worden, komen ze bij elkaar en smeden ze een plan. Ze willen de ''fantastische Mr. Fox'' voorgoed uit de weg ruimen. Maar hier laat Mr. Fox het niet bij zitten. Samen met onder andere Badger, Rabbit en Weasel smeedt hij een plan om keihard terug te slaan.

Naar het gelijknamige kinderboek van Roald Dahl.