De film

Filmcursus Rudi de Boer: Europese Cinema

Bestaat er zoiets als dé Europese film? Tijdens deze filmcursus zullen we aan de hand van verschillende fragmenten diverse Europese filmlanden onder de loep nemen.

Tijd: 105 min
Land:
Taal: Nederlands
Ondertiteling:
Cast:
Regisseur:
Releasedatum: 14/09/2023

Omschrijving

Filmcursus: Europese Cinema

Bestaat er zoiets als dé Europese film? In de VS denkt men dat Europese films vooral ‘moeilijk’ zijn of ‘kunstzinnig’. Het is echter vreemd om films uit behoorlijk uiteenlopende landen op één hoop te gooien: een Spaanse film heeft een andere feel dan een Deense film. Er bestaan veel vooroordelen over Europese films. De Spaanse cinema is vurig, net als het volk zelf. De Franse cinema is nogal intellectueel. Duitse cinema is hoe dan ook altijd verbonden aan De Tweede Wereldoorlog. Londen is vaak erg oververtegenwoordigd in Britse films. En Italiaanse cinema moet visueel toch vooral mooi zijn? Maar ook wij hebben de nodige vooroordelen, want we vinden Nederlandse film vaak bij voorbaat al slecht. Erg kort door de bocht allemaal, maar zijn deze vooroordelen niet een beetje waar?

Tijdens deze filmcursus zullen we aan de hand van verschillende fragmenten diverse Europese filmlanden onder de loep nemen. Bestaat dé Europese film nu echt? Wellicht kunnen we straks voorzichtig conclusies trekken.

Donderdagen; 14, 21, 28 September & 5 Oktober 2023
Prijs: 45,00 incl. koffie en thee
Inloop: 18.45
Aanvang: 19.15
Einde: 21.00 uur