Filmklassieker met beleving

FILMKLASSIEKER PULP FICTION

De film

FILMKLASSIEKER PULP FICTION

Twee huurmoordenaars (Jules Winnfield en Vincent Vega), een bokser, een misdaadbaas en anderen ontmoeten hun lot in de loop van twee dagen in drie met elkaar verbonden verhalen over geweld en chaos.

Tijd: 154 min
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Samuel L. Jackson, Uma Thurman, John Travolta,
Regisseur: Quintin Tarantino
Release Date: 1994

Omschrijving

Deze film wordt gezien als de beste film die Quentin Tarantino gemaakt heeft en als grondlegger van de postmoderne film. Tevens betekende deze film een nieuwe doorbraak voor John Travolta die tot dan vooral komedierollen speelde en nadien voor serieuze en meer masculiene rollen werd gecast

In deze door filmcritici bejubelde film van regisseur Quentin Tarantino maken we op originele wijze kennis met de onderwereld van Los Angeles. Drie ijzersterke misdaadverhalen schuiven listig in en langs elkaar.
De twee dieven Honey Bunny (Amanda Plummer) en Pumpkin (Tim Roth) besluiten tijdens het ontbijt in een koffieshop de klanten van hun portefeuilles te beroven. De twee daar aanwezig criminelen Vincent Vega (John Travolta) en Jules Winnfield (Samuel L. Jackson) rekenen af met een stelletje schorem om een geheimzinnige zwarte aktetas in handen te krijgen. Wanneer hun baas Marsellus Wallace (Ving Rhames) op reis moet, belooft Vincent met tegenzin en gevaar voor eigen leven, een oogje op diens vrouw Mia (Uman Thurman) te houden. En dan is er ook nog de veelbelovende bokser Butch Coolidge (Bruce Willis) die van Marsellus een behoorlijk bedrag heeft geïncasseerd om in de vijfde ronde neer te gaan. Maar Butch houdt zich niet aan de afspraak, met alle gevolgen van dien. De formidabele cast, de spitsvormige dialogen en de prachtige mix van geweld en humor maken Pulp Fiction tot een film die u gezien moet hebben.