Filmklassieker met beleving

FILMKLASSIEKER: PULP FICTION

De film

FILMKLASSIEKER: PULP FICTION

Misdaadklassieker Pulp Fiction van regisseur Quentin Tarantino keert bij Cinecitta eenmalig terug op het grote doek. Pulp Fiction was de grote doorbraak van de flamboyante regisseur Quentin Tarantino. Een film die een hele generatie filmmakers inspireerde.

Tijd: 154 min
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Samuel L. Jackson, Uma Thurman, John Travolta,
Regisseur: Quintin Tarantino
Release Date: 1994

Omschrijving

Misdaadklassieker Pulp Fiction van regisseur Quentin Tarantino keert bij Cinecitta eenmalig terug op het grote doek. De flamboyante regisseur Quentin Tarantino is misschien wel de ultieme schrijver-regisseur van de jaren 90. De meesterlijke verteller van leverde met Pulp Fiction een film af die een hele generatie filmmakers inspireerde. De film won een Oscar voor Beste Scenario. Bovendien kreeg de film op het Filmfestival van Cannes de Palme d’Or, de hoogste prijs.

In Pulp Fiction schuiven ijzersterke misdaadverhalen listig in elkaar. De film volgt twee niet al te snuggere huurmoordenaars die zijn opgezadeld met een opdracht die hen boven het hoofd groeit. Daarnaast volgen we een bokser die de opdracht heeft gekregen om zijn volgende wedstrijd te verliezen. Tarantino trekt de verschillende verhaallijnen uit elkaar, vlecht ze op uiterst ingenieuze wijze vervolgens weer handig in elkaar en springt ondertussen heen en weer in de tijd. De film markeerde de comeback van John Travolta en zorgde voor de doorbraak van Samuel L. Jackson.

Donderdag 16 maart
20:15 – 21:00 – Inloop inclusief spannend hapje en drankje uit de film en fotomoment in setting van de film.
21:00 – 23:24 – Filmvertoning Pulp Fiction