De film

Four Daughters

Olfa is de moeder van vier meisjes. Op een dag verdwijnen haar twee oudste dochters. Dit is intieme vertelling vol hoop, verzet en verdriet over botsende werelden en wat het is om moeder of zus te zijn.

Tijd: 107 min
Land: Frankrijk, Tunesië
Taal: Arabisch
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Hend Sabri, Nour Karoui, Ichraq Matar
Regisseur: Kaouther Ben Hania
Releasedatum: 11/04/2024

Omschrijving

Four Daughters is de nieuwe film van Oscar genomineerd regisseur Kaouther Ben Hania (The Man Who Sold his Skin, Beauty and the Dogs). Het is een unieke en aangrijpende film die zweeft tussen documentaire en fictie.

Olfa is de moeder van vier meisjes. Op een dag verdwijnen haar twee oudste dochters. Regisseur Kaouther Ben Hania vertelt het verhaal van de verdwijning samen met Olfa, haar twee overgebleven dochters en professionele acteurs. Een intieme vertelling vol hoop, verzet en verdriet over botsende werelden en wat het is om moeder of zus te zijn. Zowel Olfa, haar dochters als de actrices nemen je mee in de leefwereld van de familie en laten je op het einde verstomd achter.

Four Daughters werd geselecteerd voor de competitie van het Filmfestival van Cannes waar de film de Prijs voor Beste Documentaire en de Positive Cinema Award won. Tevens is het de officiële inzending van Tunesië voor de categorie 'Beste internationale speelfilm' van de 96e Academy Awards in 2024.

Recensies

VPRO Cinema
"Intrigerende film”
de Volkskrant
"Grootste kracht in verhaal zelf”