De film

Gimme Shelter

Slecht tweemaal te zien: een gloednieuwe digitaal gerestaureerde versie van de legendarische Rolling Stones documentaire Gimme Shelter!

Tijd: 91 min
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast:
Regisseur: Albert Maysles
Releasedatum: 25/05/2024

Omschrijving

Slecht tweemaal te zien: een gloednieuwe digitaal gerestaureerde versie van de legendarische Rolling Stones documentatie Gimme Shelter!

Vier maanden na Woodstock, het festival dat symbool stond voor de vrije jaren 60, gaven The Rolling Stones een gratis concert in het Altamont Free Concert, Californië. De ingrediënten van het Stones-concert waren hetzelfde als dat van Woodstock: gratis toegang, veel drugs, spirituele vrijheid en iedereen is welkom. Wat het Woodstock van het westen moest worden, resulteerde in een grimmige sfeer, waarbij liefde plaatsmaakte voor bad trips, knokpartijen en agressie. De mooie luchtbel die Woodstock heette, en door de wind danste alsof er geen einde aan zou komen, spatte genadeloos uiteen.

Regisseurs David Maysles, Albert Maysles en Charlotte Zwerin waren aanwezig en hebben de gebeurtenissen op beeld vastgelegd. De documentaire toont het concert, maar ook de reacties van de bandleden terwijl ze kijken naar de beelden van het Altamont concert.

Filmvertoning en cocktail
Het is mogelijk bij de filmvertoningen een Tequila Sunrise cocktail te bestellen. De cocktail werd een wereldwijde hit in 1970, exact hetzelfde jaar waarin Gimme Shelter werd uitgebracht.