De film

Girl

Girl, de eerste speelfilm van regisseur Lukas Dhont en scenarioschrijver Angelo Tijssens, zal speciaal ter gelegenheid van het Cinecitta International Film Festival (013 CIFF) eenmaal te zien zijn bij Cinecitta.

Tijd: 100 min
Land: België
Taal: Frans, Nederlands
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Victor Polster, Arieh Worthalter
Regisseur: Lukas Dhont
Releasedatum: 21/10/2022

Omschrijving

Girl, de eerste speelfilm van regisseur Lukas Dhont en scenarioschrijver Angelo Tijssens, zal speciaal ter gelegenheid van het Cinecitta International Film Festival (013 CIFF) nog eenmaal te zien zijn bij Cinecitta.

Girl schetst het leven van de 15-jarige Lara, die dolgraag carrière wil maken als ballerina. Maar haar lichaam stribbelt tegen, want Lara is geboren als jongen. Toch weet ze samen met haar vader en jongere broertje de wereld te trotseren.

Vijf dagen na de vertoning van Girl zal het 013 Cinecitta International Film Festival (013 CIFF) van start gaan. Close, de tweede speelfilm van Regisseur Lukas Dhont en scenarioschrijver Angelo Tijssens, zal de openingsfilm van 013 CIFF zijn. Na de vertoning van Close  zal scenarist Angelo Tijssens aanwezig zijn voor een nagesprek. De films Girl en Close vielen beide in de prijzen op het prestigieuze filmfestival van Cannes.