De film

MFF – Glas, Mijn Onvervulde Leven

Een coming of age verhaal van een 52 jarige man die een oude kinderdroom najaagt: beroemd worden op de zingende glazen. Na de film wordt de filmmaker geïnterviewd door presentator Jeroen Overbeek (NOS) en geeft hij een live glasorgel-concert.

Tijd: 94 min
Land: Nederland
Taal: Nederlands
Ondertiteling:
Cast:
Regisseur: Rogier Kappers
Releasedatum: 06/09/2024

Omschrijving

Glas, Mijn Onvervulde Leven’ is de speciale voorvertoning van deze gloednieuwe docu-komedie, die pas eind oktober in de Nederlandse bioscopen gaat draaien, maar nu al te zien is tijdens het Music Film Festival bij Cinecitta. Na de film wordt de filmmaker geïnterviewd door presentator Jeroen Overbeek (NOS) en geeft hij een live glasorgel-concert.

Van het eigenhandig bouwen van zijn eerste glasorgel tot een gepassioneerde ontmoeting met de wereld beroemde componist Arvo Part. Rogier Kappers wil de droom waarmaken die hij als negenjarig jongetje had: een orgel bouwen van zingende glazen en daar beroemd mee worden. Een dromer was hij altijd al, vol ideeën en projecten die hem geluk of fortuin moesten brengen, maar er ging altijd wel iets mis. Een feest der herkenning voor velen onder ons, en een viering van de eeuwige aantrekkingskracht van muziek… en de liefde!

De film is een groot succes op internationale filmfestivals, zoals Thessaloniki (“Gevoelig, teder, bitterzoet en zeer vermakelijk”) en Millennium Docs in Polen (“Hartverwarmend, grappig, geweldig”).