De film

Hearts of Darkness

Hearts of Darkness is een indringende documentaire over de waanzin op de set van Apocalypse Now. Hearts of Darkness zal exclusief en eenmalig worden vertoond, ter gelegenheid van de vertoning van Apocalypse Now bij Cinecitta

Tijd: 96 min
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast: John Milius, Francis Ford Coppola en Sam Bottoms
Regisseur: Eleanora Coppala Fax Bahr, George Hickenlooper
Releasedatum: 20/04/2023

Omschrijving

Hearts of Darkness is een indringende documentaire over de waanzin op de set van Apocalypse Now. Hearts of Darkness zal exclusief en eenmalig worden vertoond, ter gelegenheid van de vertoning van Apocalypse Now die een week eerder (13 april) wordt vertoond bij Cinecitta.

Overstromingen, de strijd met de Filipijnse regering over helikopters, de hartaanval van Martin Sheen, ongebreideld drugsgebruik onder zowel cast en crew, en Marlon Brando's prima-donnacapriolen: Coppola vergeleek de opnames met zijn eigen persoonlijke Vietnam. De geheime opnames onthullen dat de regisseur ernstig twijfelde en aan faalangst leed. Zijn maniakale ego leidde ertoe dat hij koste wat kost de legendarische roman van Joseph Conrad wilde verfilmden.

Voorafgaand aan Hearts of Darkness zal de documentaire Dutch Angle: Chas Gerretsen & Apocalypse Now worden vertoond. Wanneer u een ticket koopt voor Hearts of Darkness kunt u met dat ticket kosteloos naar Dutch Angle: Chas Gerretsen & Apocalypse Now.

Programma donderdag 20 april
19:30-20:00 filmvertoning Dutch Angle: Chas Gerretsen & Apocalypse Now
20:00-20:45 Q&A (nagesprek) met regisseur Baris Azman en producent Züleyha Azman
20:45-21:00 pauze
21:00-22:30 filmvertoning Hearts of Darkness: A Filmmaker's Apocalypse