De film

Hit the Road

Debuut van Panah Panahi, de zoon van gelauwerde Iraanse regisseur Jafar Panahi (Taxi Teheran). Met muziek van verbannen Iraanse popmuzikanten en de nodige humor schetst de film een gevoelig portret van een naderend afscheid.

Tijd: 93 min
Land: Iran
Taal: Farsi
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Pantea Panahiha, Hassan Madjooni, Rayan Sarlak, Amin Simiar, Masoud Tosifyan
Regisseur: Panah Panahi
Release Date: 2021

Omschrijving

Een gezin van vier. De vader lijkt een gebroken been te hebben. De moeder wisselt lachen en huilen af. De jongen speelt wilde autokaraoke, compleet met dansnummers. Zijn oudere broer heeft een mysterieuze trek op zijn gezicht. Hij staat op het punt Iran te verlaten en wordt vergezeld door zijn familie op deze afscheidsreis. Dierbare herinneringen aan het verleden worden afgewisseld met angsten voor de onbekende en onzekere toekomst: hoe kun je afscheid nemen?

Hit the Road is het speelfilmdebuut van Panah Panahi, de zoon van gelauwerde Iraanse regisseur Jafar Panahi (Taxi Teheran) die tot op de dag van vandaag is geschorst om films te maken, maar toch zijn stem laat horen via films.

Recensies

VPRO Gids
"Heerlijke roadmovie uit Iran die lijkt op alle andere roadmovies uit de filmgeschiedenis – avonturen in en rond een auto, op weg van A naar B –, maar toch nieuw aanvoelt en volstrekt uniek is.”