De film

Hors-saison

De betoverende nieuwe film van Stéphane Brizé (Un Autre Monde). Mathieu woont in Parijs, Alice woont in een kleine badplaats in het westen van Frankrijk. Vijftien jaar geleden werden ze verliefd. Zij vinden elkaar bij toeval terug.

Tijd: 115 min
Land: Frankrijk
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Guillaume Canet, Alba Rohrwacher, Sharif Andoura, Emmy Boissard
Regisseur: Stéphane Brizé
Releasedatum: 11/07/2024

Omschrijving

Hors-saison is de betoverende nieuwe film van Stéphane Brizé (Un Autre Monde). Na zijn trilogie over de perikelen op de arbeidsmarkt, gooit de regisseur het over een andere boeg in deze tedere film die zich afspeelt aan de ruige Bretonse kust. Mathieu (Guillaume Canet) woont in Parijs, Alice (Alba Rohrwacher) woont in een kleine badplaats in het westen van Frankrijk. Hij is in de vijftig en een bekende acteur, zij is in de veertig en pianolerares. Vijftien jaar geleden werden ze verliefd. Maar ze gingen ieder hun eigen weg, de tijd verstreek en wonden zijn beetje bij beetje geheeld. Wanneer Mathieu zijn leven ontvlucht in een kuuroord, vindt hij Alice bij toeval terug.

Hors-saison ging in wereldpremière op het Filmfestival van Venetië. De chemie tussen acteurs Alba Rohrwacher en Guillaume Canet spat van het scherm. ‘Lovely, sorrowful reflection on missed chances and regained connections’ (Variety).

Recensies

de Volkskrant
"Mooi evenwicht tussen de regels van het romantische drama en de onvoorspelbaarheid van het leven”
NRC
"Ingetogen kleinood waarin je even kunt vluchten”
VPRO Cinema
"Doe qua plot en setting wat denken aan Lost in Translation”