De film

How to Have Sex

De eindexamens zitten erop en om dat te vieren vertrekt Tara met haar twee beste vriendinnen op vakantie naar Kreta. Drinkend, dansend en flirtend bewegen de meiden zich van club naar pool party op zoek naar avontuur en onvergetelijke nachten.

Tijd: 98 min
Land: Groot-Brittannië
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Shaun Thomas, Mia McKenna-Bruce, Lara Peake
Regisseur: Molly Manning Walker
Releasedatum: 15/02/2024

Omschrijving

Best Holiday. Ever! De eindexamens zitten erop en om dat te vieren vertrekt Tara met haar twee beste vriendinnen op vakantie naar Kreta. Drinkend, dansend en flirtend bewegen de meiden zich van club naar pool party op zoek naar avontuur en onvergetelijke nachten, de vrijheid tegemoet. De druk om seks te hebben is groot, vooral bij Tara die als enige van de groep nog geen ervaring heeft. Maar wat de beste vakantie van hun leven moet worden, verandert wanneer Tara’s grenzen achteloos worden overschreden. How To Have Sex is een film over het pad naar volwassen worden en de kwetsbaarheid van jongeren wanneer ze te maken krijgen met grensoverschrijdend gedrag en groepsdruk.

Met haar energieke, krachtige en tevens confronterende filmdebuut toont de Britse regisseur Molly Manning Walker hoe belangrijk het gesprek rondom consent nog altijd is.

Sinds de première op het Festival van Cannes, waar de film werd bekroond met de Un Certain Regard-prijs, viel How To Have Sex nog vele malen in de prijzen, waaronder voor de verbluffende acteerprestatie van Mia McKenna-Bruce als Tara.

Recensies

VPRO Cinema
"Mia McKenna-Bruce is fantastisch”
de Morgen
"Britse feestfilm ‘How to Have Sex’ schuurt als zandkorrels op intieme plekken”
de Volkskrant
"‘How to Have Sex’ duikt onder de hedonistische oppervlakte van tieners op zuipvakantie”