De film

Il Colibrì

Il Colibrì springt tussen heden en verleden, en vangt het leven van drie generaties in dit sterke Italiaans familie epos. De film werd geselecteerd voor het Filmfestival van Toronto en was de openingsfilm van het prestigieuze Filmfestival van Rome.

Tijd: 127 min
Land: Italië
Taal: Italiaans
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Bérénice Bejo, Pierfrancesco Favino, Kasia Smutniak, Nanni Moretti
Regisseur: Francesca Archibugi
Releasedatum: 21/09/2023

Omschrijving

Als kind brengt Marco (Pierfrancesco Favino) de zomers door aan de Toscaanse kust. Daar groeit hij op en hij wordt verliefd, maar hij moetook om leren gaan met een groot verlies. Als volwassen man leeft Marco tussen Rome en Parijs als gerespecteerd arts. Ondertussen ziet hij zijn dochter opgroeien en komt hij een oude geliefde tegen. Ondanks vreugde en verdriet vindt hij zijn evenwicht. Net als een kolibrie.

De Italiaanse film Il Colibrì is gebaseerd op de internationale bestseller “De kolibrie” van Sandro Veronesi, van wie eerder al Caos Calmo werd verfilmd. Regisseur Francesca Archibugi zet met een echte sterrencast een gelaagd, Italiaanse drama neer over familie, liefde en de kracht van het leven. Met onder meer Pierfrancesco Favino (Il Traditore), Bérénice Bejo (The Artist) en Nanni Moretti (Mia Madre).

Recensies

NRC
"Net iets te melodramatisch”

THUIS KIJKEN?

Deze film is ook thuis te bekijken via

Picl