De film

In the Heights

Dit vrolijke, oogverblindende en filmisch rijke entertainment is precies het tonicum dat we nu allemaal nodig hebben. Een swingende musical met een mooie subtiele gelaagdheid.

Tijd: 143 min
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels, Spaans
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Anthony Ramos, Corey Hawkins, Leslie Grace, Melissa Barrera, Olga Merediz, Daphne Rubin-Vega, Gregory Diaz IV, Stephanie Beatriz, Dascha Polanco, Jimmy Smits
Regisseur: Jon M. Chu
Release Date: 2020

Omschrijving

De bedenker van de Broadway-musical Hamilton en de regisseur van Crazy Rich Asians, Step Up 2: The Streets & Step Up 3D nodigen je uit voor de gebeurtenis van de zomer, op een plek waar de straten gevuld zijn met muziek en kleine dromen groot worden... In the Heights. Lights up on Washington Heights...
De geur van een cafecito caliente hangt in de lucht even buiten metrohalte 181st Street, waar de mensen uit deze levendige en hechte gemeenschap door hun dromen worden samengebracht. Te midden van dit alles bevindt zich de sympathieke bodega-eigenaar Usnavi (Anthony Ramos) die elke cent die hij verdient opspaart, terwijl hij hoopt op en fantaseert en zingt over een beter leven.
In the Heights vermengt de energieke muziek en songteksten van Lin-Manuel Miranda met het unieke talent van regisseur Jon M. Chu om een verhaal te vertellen. Samen geven zij gestalte aan een wereld die heel erg zichzelf is, maar waar iedereen zich in kan herkennen.

Er werd gefilmd in New York, voornamelijk op locatie in de levendige buurt Washington Heights.