De film

Isle of Dogs

Isle of Dogs vertelt het verhaal van Atari Kobayashi die in een Junior-Turbo Prop vliegtuigje de rivier oversteekt op zoek naar zijn waakhond Spots.

Tijd: 102 min
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Scarlett Johansson (Stem), Bryan Cranston (Stem), Frances McDormand (Stem), Bill Murray (Stem), Edward Norton (Stem), Tilda Swinton (Stem)
Regisseur: Wes Anderson
Releasedatum: 10/05/2018

Omschrijving

Het aftellen is begonnen, want op 22 juni zal de nieuwste film van Wes Anderson Astroid City in première gaan. Cinecitta zal, in aanloop daarnaartoe, zes weken lang films vertonen van de regisseur. Wilt u kennismaken met de wereld van Wes Anderson - waarbij absurdisme, symmetrie, buitenbeentjes en de eeuwige jeugd centraal staan – of heeft u zijn films altijd al een keer op het grote doek willen zien? De komende 6 weken staan Moonrise Kingdom, Isle of Dogs, The Grand Budapest Hotel, The French Dispatch, The Darjeeling Limited en Fantastic Mr. Fox op het programma!


Isle of Dogs vertelt het verhaal van Atari Kobayashi, een 12-jarig pleegkind van de corrupte burgemeester Kobayashi. Na het uitroepen van de noodtoestand worden alle huisdieren van Megasaki City verbannen naar een grote afvalstortplaats genaamd Trash Island. Atari steekt alleen, in een Junior-Turbo Prop vliegtuigje de rivier over op zoek naar zijn waakhond Spots. Eenmaal aangekomen op Trash Island begint hij samen met een groep nieuwgevonden bastaard-vrienden aan een epische reis die het lot en de toekomst van hele provincie zal bepalen.